AdobeStock_271290077.jpeg

Skapa helhet av många delar

Butiker har ofta små marginaler. Det ställer höga krav på att affärsprocesserna är så effektiva som möjligt.

Det handlar om att strömlinjeforma interna processer för att genomföra säljfrämjande aktiviteter, på en och samma gång. Samtidigt som affärsprocesserna ska vara slimmade finns behovet av att locka kunderna till köp.

För att bli bättre på att sälja och erbjuda varor som kunderna vill ha lagras uppgifter i CRM-systemet och med olika digitala verktyg och sociala plattformar informeras kunderna om kampanjer. Man använder ofta även beslutsstödssystem för att analysera försäljningen och säkerställa att de produkter som kunden efterfrågar finns i lager. Med ett logistikprogram ges kontroll över leveranser och lagerhållning. I affärssystemet (ERP) hanteras bokföringen.

IT-system måste samverka

Att driva e-handel eller fysisk butik är som att springa ett sprinterlopp och maraton på en och samma gång. Du behöver kunna agera snabbt, och samtidigt ha en långsiktig strategi. För att uppnå en fungerande helhet behöver många IT-system samverka och vara "löst kopplade" så att det är enkelt att byta ut en leverantör som inte håller måttet. 

Utgå ifrån processerna

Med rätt teknik och vältrimmade processer skapar du förutsättningar för en långsiktig och hållbar affärsstrategi där möjligheterna till digitalisering och automatisering står vidöppna. En integrationsplattform är basen för din digitala infrastruktur – du får en bra översikt över dina viktigaste affärsprocesser och det blir enkelt att lägga till, eller koppla bort, applikationer och affärspartners.

Boka möte