Team_rynkeby.JPG
Nyheter

iCores julgåva 2024: Vi sponsrar Team Rynkeby!

iCore fortsätter traditionen med att skänka pengar till välgörenhetsinitiativ i stället för att köpa traditionella julklappar. Varje jul stöttar företaget olika välgörande ändamål och de senaste åren har pengarna gått till Barncancerfonden, ett val som medarbetarna gjort.

I år stöttar iCore organisationen Team Rynkeby, ett insamlingsinitiativ som stödjer barn med kritisk sjukdom och pengarna går oavkortat till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden.

– Vi brukar fråga våra medarbetare vilken organisation de helst önskar att företaget stöttar och många känner starkt för Barncancerfonden. Att göra detta genom Team Rynkeby ger oss en unik möjlighet att vara en del av en bredare insats och samtidigt stödja två viktiga fonder, säger Mikael Boquist, vd för iCore.

Team Rynkeby är ett europeiskt välgörenhetscykellag som cyklar till Paris varje år för att samla in pengar till barn med kritiska sjukdomar och deras familjer. Krister Lann, till vardags Global ERP System Manager på Babybjörn som är en av iCores kunder, är i år involverad i projektet och ställde frågan om iCore kunde tänka sig att gå in som sponsor.

– Det känns fantastiskt att iCore vill gå in som silversponsor, jag är tacksam över att de valde att stödja detta viktiga projekt, säger Krister Lann.

Barncancerforskningen har kommit långt och idag kan 80 procent av barnen som drabbas av cancer räddas. Men sjukdomen är fortfarande den främsta orsaken till sjukdomsrelaterade dödsfall bland barn i åldern 1 till 15 år.

Pengarna som samlas in via Team Rynkeby öronmärks även till forskningsbidrag om psykisk ohälsa hos barn och unga samt hjärnrelaterade funktionsnedsättningar.

– Vi lägger stort fokus på att samla in så mycket pengar som möjligt. Både via sponsorer och genom försäljning av gåvobrev, gosedjur och andra aktiviteter, säger Krister Lann.

Utöver att lägga mycket tid på insamling av pengar, som görs under hela insamlingsåret, behöver deltagarna i Team Rynkeby lägga mycket tid på träning. När insamlingsåret går mot sitt slut, i juli 2024, ska hela laget cykla till Paris, ungefär 20 mil per dag i sju dagar. Cyklingen är ett sätt att skapa ytterligare uppmärksamhet för syftet med insamlingen.

– Vi är stolta över att stödja detta fantastiska initiativ och ser fram emot att följa Krister och Team Rynkeby under insamlingsåret, säger Mikael Boquist.

Om Team Rynkeby

Team Rynkeby stödjer barn med kritisk sjukdom. Initiativet grundades 2002, då 11 motionscyklister knutna till den danska juiceproducenten Rynkeby Foods A/S bestämde sig för att cykla till Paris för att se slutet på Tour de France. Rynkeby Foods var resans huvudsponsor. Deltagarna i historiens allra första Team Rynkeby-lag var så bra på att skaffa sponsring att det blev en vinst på 53 900 SEK när laget återvände till Danmark en dryg vecka senare. Pengarna donerades av Team Rynkeby till barncanceravdelningen på Odense Universitetssjukhus och en tradition föddes.

Team Rynkeby bestod förra året av 2 026 motionscyklister och 538 servicedeltagare fördelade på 62 lokala lag i nio länder. Alla deltagare i Team Rynkeby täcker sina egna kostnader för cykel, cykelkläder, hjälm och hotell. I Sverige stödjer Team Rynkeby två syften: Barncancerfonden och Barnhjärnfonden.

Insamlingsåret 22/23 samlade de svenska lagen in drygt 28 miljoner.

Läs mer om Team Rynkeby

SE_Silver-2024.png
TillsammansStodjerVi-RGB.png