iNews Sommar 2023

Vi närmar oss välförtjänt ledighet men innan vi slår igen datorn, några ord från vår VD, Mikael Boquist. Om utmaningar i branschen, framtidsfokus, vad som händer hos iCore just nu och om vad som väntar till hösten.  


 

rapport-radar-framsida.png

Rapportsläpp av iCore & Radar

Det är ingen hemlighet att svenska företag behöver anamma ny teknik och ta digitaliseringen på allvar för att vara konkurrenskraftiga mot branschkollegor i andra länder. I en studie om affärsnyttan med data- och integrationsarbete på svenska företag framkom det att endast 1 av 10 företag anser sig kunna jobba tvärfunktionellt med sin data genom sin organisation.

– Det är på tok för lite för att kunna upprätthålla sin konkurrenskraft i den här delen av världen. För att lyckas med det måste vi vara väldigt bra på att anamma ny teknik och ta till oss ny kunskap. Något vi varit väldigt duktiga på innan, men för att upprätthålla vår konkurrenskraft behöver vi vara bäst på digitalisering och automation, säger Freddie Rinderud på Radar.

Hur ska man göra för att lyckas?

Så vad kännetecknar de företag som lyckas jobba framgångsrikt med sin data? Hur långt har nordiska verksamheter kommit avseende data- och integrationsmognad, vilken affärsnytta skapar de med data, och vad utmärker de verksamheter som lyckas bäst? Det och mycket annat tas upp i rapporten Affärsnyttan med ett moget data- och integrationsarbete, som är framtagen i samarbete med den oberoende analytikerfirman Radar Group.

Vi önskar dig en intressant lässtund, och förhoppningsvis många "aha-upplevelser".

Ladda hem rapporten


 

Podbean_Hero_Large.jpg

Affärsarkitektens dilemma!

Under våren har vi i vår intervjuserie bjudit in nyckelpersoner på svenska företag för att diskutera digitalisering, integration och affärsutveckling. 

Ett axplock av många intressanta samtal:

  • I avsnitt #3 "Till ledningen: Sluta delegera bort de viktigaste frågorna" med styrelseproffset Jerker Lindsten.
  • I avsnitt #10 med Ylva Berg om "Ledningens roll för en lyckad digital transformation
  • I avsnitt #11 kan du lyssna till Amer Mohammed om "Ledare som vågar ta risker skapar förtroende"

Som sammanfattning av vår intervjuserie och vårens diskussioner har vi nyligen publicerat en ny Vlogg. Säsongsavslutningen bjuder på en spännande resumé och framtidsperspektiv. 

PS. Går lika bra lyssna in på PodBean eller Spotify.

Till alla avsnitt


 

cellbes_brand_page_desktop_2_1.jpg

Bara best-of-breed duger för Cellbes

Retailbranschen är hårt konkurrensutsatt och med fokus på kostnadseffektivitet, samtidigt som kundupplevelse, snabba leveranser och enkla köp står i fokus. Cellbes började arbeta med iCore 2022 och sökte ett modernt affärssystem och en IT-partner som har leveranskapacitet och strategiskt tänk. De ville ha en löst kopplad IT-arkitektur med ett systemoberoende för att enkelt och snabbt kunna byta och uppgradera system anpassade för Cellbes verksamhet, där best-of-breed är ledordet.

– iCore tar helhetsansvar, agerar som strategiskt bollplank och ger tips i frågor som berör hela IT-strukturen – inte bara det som går via iCore, säger Magnus Vestergaard, System Manager på Cellbes.

Läs mer


 

Henrik_Rundcrantz.jpg

Lär känna vår partner iGate

iCore och iGate har samarbetat för nöjdare kunder sedan 2009. iGate Consulting grundades 2008 när de såg ett stort behov på marknaden. Det fanns en efterfrågan hos kunder att modernisera sina EDI-kopplingar, i en tid där det inte fanns många effektiva verktyg för att lyckas. iGate hade kompetensen för att implementera ett sådant system, och för att kunna sälja in hela värdekedjan startade de ett samarbete med iCore, vars mjukvara kunde lösa marknadens behov.

Vi träffade Henrik Rundcrantz, grundaren av iGate, som berättade om hur samarbetet tog sin början.

– Det är väldigt tillfredsställande att se hur våra kunder utvecklas efter man infört en integrationslösning. Många blir entusiastiska när de inser hur mycket tid som plötsligt frigjorts. Jämfört med tidigare så kan de plötsligt använda den tiden till att utföra mer intelligenta uppgifter, följa statistik, ge kundservice och utveckla arbetet framåt.

Läs hela intervjun med Henrik

 


 

AdobeStock_602344539_Preview.jpeg

iCore Academy - Lär dig bygga dina egna integrationer! 

Planerar du gå en kurs i höst? Datum för höstens utbildningstillfällen är publicerade på iCore Academy. Vi erbjuder kurser för både nybörjare och erfarna integrationsproffs. Kom ihåg - om våra standardutbildningar inte passar dina behov, kontakta oss så skapar vi en anpassad utbildning tillsammans. 

Första kurstillfället i höst är Integration Designer som är planerad till den 11-14 september.

Till iCore Academy


 

_T2A7627.jpg

Välkommen på AV - After Vacation 

När: 24 augusti från 16:00 och så länge du har tid och lust att stanna

Var: Våra kontor i Stockholm (Industrigatan 4B) och Göteborg (Johan På Gårdas Gata 5A)

Nu ligger en lång och skön sommar framför oss och när vi sedan är tillbaka igen hoppas vi få träffa dig på vår AV - After Vacation. Kom förbi och häng en stund med oss. Och ta gärna med dig en kollega eller två. Vi ser till det finns dryck i glasen och gott för magen.

Hoppas vi ses!

Jag kommer gärna