"Idag finns det inget IT-projekt utan integration"

Högre krav på sömlösa dataflöden och uppdaterad information - för att driva ett framgångsrikt företag och fatta rätt beslut behöver du omedelbar tillgång till information om dina affärstransaktioner och marknader.

- Dagens företag vill se och göra allt på samma plattform - från att kontrollera aktuella aktiesaldon till att placera ordrar direkt i systemet. Efterfrågan på smartare integrationslösningar blir allt större, säger Nicklas Andersson, integrationsarkitekt på Navcite. 

- Idag finns det inget IT-projekt utan integration. För att uppgradera eller förbättra dataprocesser krävs sömlösa dataflöden. Det betyder mer än bara att flytta en fil från en plats till en annan - för att göra en beställning måste omedelbar och realtidsuppdaterad kundinformation och erbjudanden vara tillgängliga.

Niklas Andersson_Iver.jpg

Nicklas Andersson

Nuvarande roll: Integrations Specialist på Navcite.
Tidigare uppdrag: Ismotec, iStone, Entiros och Lawson.
Bor: i Linköping

Att överleva i den digitala tidsåldern kräver flexibla integrationslösningar

Flexibla integrationer blir allt viktigare eftersom digitaliseringen ställer höga krav på företag att ha tillgång till uppdaterad information. Att ha tillgång till rätt information vid rätt tidpunkt hjälper ledningen att fatta mer välgrundade beslut.

- iCore erbjuder en flexibel integrationsplattform iCore Integration Suite, som kan kommunicera med olika system. Tidigt i implementeringsprocessen märker kunderna att minst två andra ERP-produkter kan ersättas av iCores integrationslösning.

B2B och B2C står inför samma utmaningar

Nicklas jämför behovet av effektiva integrationslösningar med ökningen av digitala tjänster på konsumentmarknaden.

- Vi vill inte logga in på tre separata system för att beställa något från en webbshop, allt måste vara på samma plats. Det är samma sak med B2B, det måste vara enkelt, smidigt och snabbt.

För att möta kundernas behov och krav grundade Ismotec sin egen integrationsavdelning 2017. Tillsammans med iCore hjälper de kunderna att designa och implementera systemintegrationslösningar.

Tillsammans arbetar vi med många olika projekt och inom olika branscher. Vårt mål är att spara pengar för kunderna och förbättra deras beslutsfattande, säger Nicklas Andersson.