Bergans_3.png
Bergans of Norway logotyp

iCore löste e-handelsutmaning för Bergans of Norway

Det var goda referenser och ett relevant kontaktnät som ledde till att Bergans of Norway valde iCores Cloudlösning för sina affärskritiska processer. Tack vare integrationsplattformen iCore Cloud Services blev driftsättningen av Bergans olika system problemfri.

– Vi insåg att vi var tekniskt efter, men tack vare valet av iCore fick vi en modern lösning som vi är väldigt nöjda med, säger Espen Jensen, Chief Integration Officer på Bergans.

Bergans of Norway har lång tradition av att producera och sälja friluftsutrustning. Redan för 110 år sedan började företaget tillverka ryggsäckar. Idag har de ett brett sortiment, allt ifrån kläder via sovsäckar till tält av hög kvalitet. En stor del av försäljningen sker via e-handel.

– Att sälja på nätet kräver att flera system samverkar med varandra. Det räcker att ett av dem inte fungerar så stängs i praktiken vår e-butik ner, säger Espen Jensen.

Tidigare löste Bergans sin e-handel med enskilda integrationer mellan olika system. Behövde man byta ut ett system mot ett annat krävdes en ombyggnad av kopplingen mellan systemen, vilket kostade såväl tid som pengar. Med den nya integrationsplattformen iCore Cloud Services blir det lätt att lägga till och byta ut applikationer och funktioner. För Bergans innebär det ökad trygghet och en mer friktionsfri affärskedja.

– Nu när systemet är i drift märker vi skillnaden. Idag har vi kontroll över hela kedjan med alla dess processer, från att varan tillverkas till att den har hittat ett hem hos användaren. Vår vardag har blivit lättare.

Espen Jensen tror att det finns många företag i en liknande situation som den som Bergans befann sig i som skulle behöva en mer flexibel lösning. När Bergans började undersöka hur de själva skulle göra inför framtiden förde han samtal med vänner och bekanta i sitt kontaktnät. Den gemensamma nämnare som kom upp var iCore.

Nu när systemet är i drift märker vi skillnaden. Idag har vi kontroll över hela kedjan med alla dess processer, från att varan tillverkas till att den har hittat ett hem hos användaren. Vår vardag har blivit lättare

Espen Jensen, Chief Integration Officer på Bergans of Norway

– iCore hade fått genomgående fina vitsord och därför tog jag kontakt. De goda rekommendationerna visade sig stämma. Med sin professionella inställning och goda referenser gjorde iCore direkt ett mycket gott intryck på oss och när vi sedan arbetade ihop märkte vi vilka fina människor som jobbar där. Vi startade med några flöden som ett test och det fungerade bra. Målet är att flytta över alla våra integrationer, vilket kommer att ta lite tid men vi är på god väg, säger Espen Jensen.