Consafe_1.jpg

"E-handel har gjort logistik coolt"

I takt med att fler företag kommer in i e-handelns värld har betydelsen av logistik och ett effektivt lagerhanteringssystem (WMS) blivit mer uppenbar. Hos Consafe Logistics handlar det om hastighet, prestanda och bra dataflöde.

– Traditionella företag börjar nu komma ikapp på e-handelsområdet, och detta ställer nya krav på en välfungerande integrationslösning, säger Mikael Brorsson, produktchef på Consafe Logistics.

– Alla i Sverige idag använder minst en produkt som har plockats i vårt lagersystem.

Det säger Mikael Brorsson, produktchef på Consafe Logistics, den ledande europeiska leverantören av programvara och hårdvaruprodukter för lagerhållning. När konsumenter begär omedelbara leveranser och smidiga köpupplevelser är kraven för företag att ha ett modernt och effektivt WMS större än någonsin.

– Konsumenterna vill kunna välja olika transportsätt och köpalternativ. De vill kunna följa leveransen i realtid och veta exakt leveranstid.

När företaget har förvärvat ett WMS måste det integreras med ERP och anslutas till alla andra tjänster och plattformar.

En välfungerande integrationsplattform är särskilt viktig när det gäller tredjepartslogistik, 3PL. Våra kunder vill ansluta ERP till logistiklösningen snabbt och till en rimlig kostnad.

– En välfungerande integrationsplattform är särskilt viktig när det gäller tredjepartslogistik, 3PL. Våra kunder vill ansluta ERP till logistiklösningen snabbt och till en rimlig kostnad.

Enligt Mikael Brorsson är det idag högre krav på ERP-integration än någonsin tidigare.

– Företag arbetar idag med många fler system än för 10-15 år sedan, mycket på grund av den ökande betydelsen av e-handel. Det ökade antalet system i kombination med kundernas krav på olika val och kortare leveranstider gör det viktigare än någonsin att din data flyter obehindrat”.