Portwest_5.jpg
Nyheter
Portwest logotyp

iCores integrationsplattform möjliggör global tillväxt för klädtillverkaren Portwest

Hundraåriga klädtillverkaren Portwest är i en expansiv fas och växer både organiskt och med förvärv. För bolaget är det viktigt att snabbt koppla på nya applikationer i ekonomisystemet.

– IT är ett av Portwests viktigaste verktyg. Tack vare iCores integrationsplattform får bolaget en högre automationsgrad vilket minskar tiden de lägger på manuella integrationer, något som även gynnar leverantörer och partners, säger Patrik Kärrberg, Regional Manager UK & Benelux på iCore.

Portwest är ett klädtillverkningsföretag baserat i Irland, specialiserat på skyddskläder och personlig skyddsutrustning. De bildades 1904 och har idag kunder i mer än 130 länder.

Bolaget har samarbetat med iCore sedan juli 2023, då de sökte ett enkelt sätt att koppla på nya applikationer till ekonomistyrningssystemet.

– Portwest är ett stort och snabbväxande bolag som ofta genomför förvärv. Genom att använda vår integrationsplattform kan de spara mycket tid vid implementeringen av nya system och applikationer, och slippa byta exempelvis affärssystem.

Bolaget har även ett egenutvecklat orderläggningssystem, där kunder över hela världen lägger beställningar. Det är nu sammankopplat med affärssystemet, Infor M3, via iCores integrationsplattform.

– Automatisk orderläggning gynnar såväl Portwest som deras kunder och leverantörer. De är väldigt nöjda och vi ser fram emot ett långt samarbete med dem, säger Patrik Kärrberg.