SKF 1_org.png
SKF logotyp

iCores integrationsplattform underlättar orderhantering för SKF

SKF är en världsledande leverantör av innovativa lösningar som hjälper industrin att bli mer konkurrenskraftig och hållbar. Företagets erbjudande kring den roterande axeln omfattar lager, tätningar, smörjsystem, tillståndsövervakning och tjänster. I början av 2010-talet sökte SKF aktivt efter en effektiv IT-lösning för att underlätta samarbete med kunder världen över. 

– Vi letade efter en enkel lösning och fastnade för iCores integrationsplattform, som initialt användes via en joint venture. Senare valde SKF att lägga iCores integrationslösning internt med Capgemini som operativ partner, säger Perrine Langlet, Business Analyst Sales & E-business Global Digital Solutions på SKF. 

SKF använder huvudsakligen iCore som en "EDI Light"-lösning (elektronisk dataöverföring), där plattformen fungerar som ett nav för att transportera meddelanden mellan olika system. Inkommande beställningar från kunder, som kommer genom kanaler som SFTP, HTTPS och Windows Adapter, omvandlas till SKFs standardiserade dataformat. Detta gör att SKFs kunder kan lägga inköpsorder direkt i sina egna affärssystem. 

– Det underlättar ett smidigt flöde av meddelanden, bland annat från orderbekräftelser och fakturor, säger Perrine Langlet. 

Inledningsvis installerades programvaran externt hos kund. Capgemini spelade en viktig roll i denna process genom att hantera formatmappningen i iCores plattform. De fick filer från kunderna och skapade mappningar för SKF. 

– EDI-lösningen ligger nu i molnet, iCore Cloud, en implementering som gjordes 2022. Detta har eliminerat behovet av installationer på externa kundplatser, förbättrat stabiliteten och ökat säkerheten, säger Perrine Langlet. 

De primära funktionerna som används genom iCore är orderhantering och bearbetning av data. SKF värdesätter integrationsplattformens stabilitet och kostnadseffektivitet. Att integrera nya kunders system tar nu endast en vecka, vilket är en stor förbättring jämfört med traditionella EDI-lösningar som ofta tar flera veckor. SKF framhåller plattformens snabba integrationsmöjligheter och kostnadseffektivitet som centrala fördelar. 

– iCores integrationsplattform ökar automatiseringsgraden, är mycket snabb på mappning och är lätt att använda. Detta har förenklat vår process, som har blivit mer kostnadseffektiv, säger Perrine Langlet.