Kinnarp_4.jpg

Kinnarps tar kontroll över sin IT-miljö

Kinnarps erbjuder inredningslösningar för offentliga miljöer och kontor. Med högkvalitativa produkter och liten miljöpåverkan hanterar företaget hela kedjan - från råvaror till färdiga lösningar för kontorsutrymmen. Idag är Kinnarps den tredje största möbeltillverkaren i Europa med försäljningskontor i cirka 35 länder. Koncernen har 2 200 anställda och en total omsättning på 3,5 miljarder SEK.

För tio år sedan började några av Kinnarps kunder begära elektronisk order- och fakturahantering. Den första lösningen som installerades tillät inga ändringar av konfigurationen internt. Varje gång det skedde en programvaruändring eller när ett fel inträffade var Kinnarps tvungen att ringa in konsulter för att lösa problemet. Detta innebar att det kunde kosta mer att lösa problemet än det faktiska fakturabeloppet.

Kinnarps beslutade att byta till en lösning som möjliggjorde egen utveckling. iCore Process Server var svaret på Kinnarps problem.

Vår tidigare lösning var som en bil utan ratt. Vi satt i baksätet utan möjlighet att göra någonting. Med iCore kan vi göra vad vi vill - om något saknas bygger vi det bara själva”

– Vi kallar det ofta vår "låda med lego". Det kan finnas andra, mer grafiska lösningar där ute, men ett av våra grundläggande behov var att kunna styra utvecklingen internt, säger Claes Lindman från IT-avdelningen på Kinnarps.

Implementeringen av iCore gick mycket smidigt. En konsult från iCore installerade lösningen, och efter det har Kinnarps knappast behövt någon hjälp alls från iCore. Utvecklarna vet att om de behöver hjälp finns iCore där för dem. Hittills har dock IT-avdelningen på Kinnarps gjort det mesta av utvecklingsarbetet själva.

Förutom att använda iCore för att samordna order- och fakturahantering, använder Kinnarps även iCore för att flytta, konvertera och överföra data mellan system. Till exempel används iCore för överföring av elektroniska tulltransaktioner till Tullverket.

Det kanske bästa med iCore är spårbarhetsfunktionen. Du kan se exakt vad som har skickats och tagits emot. Om det finns ett fel kan du korrigera det och sedan starta om proceduren från den plats där felet uppstod.

Idag är den allmänna trenden att öka användningen av elektroniska lösningar för beställningar och fakturor, vilket är lika naturligt som att ersätta traditionella brev med e-post. iCore administrerar cirka 250 fakturor dagligen på Kinnarps, utan mänsklig inblandning.