Bootcamp Christer_T2A7385.jpg
Nyheter

iCore stärker sin EDI-expertis

Det finns inget sådant som "jag hatar måndagar" för iCores nya integrationskonsult Christer Johansson. Han har arbetat med affärsintegration under större delen av sitt liv i stora företag som Volvo, ICA och Swedish Match. Christer är specialiserad på elektroniskt datautbyte (EDI) och hoppas kunna bidra med glädje och ett öga för detaljer till iCore.

Hej Christer, varför har du börjat på iCore?

– Jag har känt och arbetat med iCore i många år. Jag vet att de liksom jag värdesätter kompetens och vänliga kollegor. Så när jag ville prova något nytt frågade jag iCore om de var intresserade - vilket de var!

Vad hoppas du tillföra iCore?

– Framför allt expertis inom EDI och digital handel. Jag har arbetat med integration sedan 80-talet med stora företag som Volvo, Scania, ICA och Swedish Match. EDI är kanske inte den trendigaste tekniken - den har funnits i 30 år - men det finns fortfarande många företag som använder den. Det är till exempel vanligt inom livsmedels- och detaljhandeln.

På en mer personlig nivå har jag ingen tolerans för låg kvalitet. När du startar ett integrationsprojekt finns det inget värre än att omedelbart möta problem efter att lösningen satts i produktion.

Vad ser du mest fram emot?

– Jag har alltid uppskattat lagarbete och kompetenta, vänliga kollegor, varför jag tycker att iCore är en bra plats för mig. Jag kommer att arbeta i ett team med cirka sju eller åtta konsulter och hjälpa kunder i olika företag. Jag ser fram emot att ha ansvar för och följa hela arbetsflödet - från första mötet till förslag, produktion och leverans. Och fortsätt sedan att betjäna klienten, hjälpa dem att växa och lära sig nya saker. Jag tycker om "hands-on" -metoden i projekt.

Vad värdesätter du mest på en arbetsplats?

– Arbetsglädje. Det är viktigt att skratta och trivas i varandras sällskap. Integration är en rolig och flexibel värld. Vi skapar de bästa lösningarna som team, det är ett bra sätt för mig att göra det jag gör bäst och få hjälp från andra när det behövs. Jag tycker verkligen om att gå till jobbet, det finns inget sådant som "jag hatar måndagar" för mig.