Assa Abloy_Kolleger_ingangsdorr.jpeg
Assa Abloy Entrance Systems logotyp

Förbättrat cashflow hos ASSA ABLOY Entrance Systems

ASSA ABLOY Entrance Systems är en världsledande leverantör av industriportar och logistiksystem, garageportar, avloppsreningssystem och processutrustning för massa- och pappersindustrin. Företaget omsätter 8 miljarder kronor och har 5400 anställda över hela världen, och levererar lösningar som hjälper till att lösa några av vår tids tuffaste utmaningar inom vatten, transport och energi.

Få systemen att kommunicera

Serviceteknikerna på ASSA ABLOY Entrance Systems behövde en ny lösning som gjorde det möjligt för dem att ta emot arbetsordrar när de var ute på fältet. Integrationslösningen från iCore Solutions gjorde det möjligt för det egenutvecklade affärssystemet på ASSA ABLOY Entrance Systems att kommunicera med mobilverktyget från Lawson.

Vi hade två olika system som måste kunna förstå och "prata" med varandra. En information kan kallas en sak i ett system och en annan sak i det andra systemet. Så i grund och botten handlade det om översättning.

Anders Borgström, projektledare på ASSA ABLOY Entrance Systems

Förbättrat cashflow

ASSA ABLOY Entrance Systems har mer än 1 000 servicetekniker i femton länder, över hela Europa. När de är ute på fältet använder de ett mobilt system för att ta emot arbetsorder. Lösningen från iCore gör det möjligt för teknikerna att få en beställning, besöka kunden och sedan rapportera att jobbet är gjort. Rapporten, som specificerar tid och material, tas emot av ASSA ABLOY Entrance Systems affärssystem och jobbet faktureras sedan.

– Vad den här lösningen främst gör är att ge oss ett bättre cashflow. Så snart ett jobb är gjort kan det faktureras direkt. Tidigare riskerade en rapport från en servicetekniker att lämnas i bilen i två veckor innan den lämnades in för fakturering, säger Anders Borgström.

Experter inom integration

Under allt integrationsarbetet i den nya lösningen gav iCore support. De var placerade mellan de två befintliga lösningarna och hade en förståelse för kraven i båda.

Vi ville arbeta med människor som var experter på integration. Vi valde att arbeta med iCore eftersom de hade genomfört några mindre projekt åt oss tidigare och vi hade positiva erfarenheter av det. iCore var drivkraften bakom hela processen och de var alltid tillgängliga. Vi ser fortfarande iCore som vår främsta partner och vi fortsätter att utvecklas tillsammans med dem.

Förutom den smarta lösningen för mobil orderadministration används även programvara från ASSA ABLOY Entrance Systems för att integrera andra delar av affärssystemet på ASSA ABLOY Entrance Systems. Dessa integrationer täcker allt från e-affärsflöden till överföringar mellan ASSA ABLOY Entrance Systems, banker och leverantörer.