Nyheter

iCore – Din partner för integrationslösningar med Infor M3

Med en djup förankring i Infor M3, ett av de mest populära affärssystemen, har iCore etablerat sig som en pålitlig partner för företag som strävar efter att uppnå en sömlös och skalbar integrationslösning. Låt oss ta en närmare titt på hur iCore och Infor M3 tillsammans erbjuder kraftfulla lösningar för att möta dagens affärsutmaningar.

För att få en djupare förståelse för hur iCore hjälper företag som använder Infor M3 att blomstra med rätt integrationer, intervjuade vi två av iCores experter i ämnet: Håkan Holm, Chief Technology Officer, och Magnus Rodell, Chief Sales Officer. 

iCore och M3: Ett starkt partnerskap 

iCore har en lång historia av att arbeta med affärssystemet Infor M3.

– Vi har jobbat med M3 sedan vi startade iCore, säger Håkan. 

Infor M3 erbjuder en horisontell lösning som täcker ett brett utbud av branscher och nischer, vilket har gjort det till ett populärt val för företag över hela världen. En av de största fördelarna med Infor M3 ligger i dess djupa funktionalitet och konfigurerbarhet. Jämfört med konkurrerande kundprodukter har M3 inte lika många inbyggda anpassningar, vilket gör det mycket lättare att integrera med, vilket ger mer flexibilitet och skalbarhet.

Men trots sina många fördelar kan det vara utmanande för företag att hantera de komplexa integrationer som krävs för att koppla samman olika system och applikationer.

– Vi har sett många fall där företag outsourcar problemen och lämnar dem med en lösning som de inte fullt ut förstår och inte kan göra ändringar i, förklarar Magnus. 

– Fundera på vad det innebär ur ett säkerhetsperspektiv att inte ha kontroll över dina integrationer. Vad händer när du har 200 system och du inte vet hur de kommunicerar med varandra, vilken information som delas mellan vilka system, och du har ingen möjlighet att lokalisera ett potentiellt problem?, fortsätter Magnus. 

– Det sätter dig i en knepig situation.

– När du börjar resan till ett nytt ERP-system är det lätt att bara lyssna på din ERP-leverantör. Men vi säger att det är bättre att börja lyssna på din integrationsleverantör istället. Annars är det lätt att fastna i ditt ERP-system. Du vill ha integrationer som är lätta att leva med och enkla att ändra över tiden, säger Håkan. 

23_40_iCore_portrait_5183_Magnus R.jpg

Fundera på vad det innebär ur ett säkerhetsperspektiv att inte ha kontroll över dina integrationer. Vad händer när du har 200 system och du inte vet hur de kommunicerar med varandra, vilken information som delas mellan vilka system, och du har ingen möjlighet att lokalisera ett potentiellt problem?

Magnus Rodell, Key Account Manager

iCores unika M3-expertis 

Magnus och Håkan har en enorm kunskap och expertis inom både integrationer och informationssystem. Magnus arbetar som Chief Sales Officer och har bidragit med sin erfarenhet och starka affärsförståelse till iCore-teamet sedan 2017. Han har ett stort intresse av att hjälpa företag att optimera sina affärsprocesser och nå sina mål. Håkan har över 35 års erfarenhet inom området. Han har arbetat med integrationer och M3 (eller Movex som det hetter tidigare) sedan tidigt 90-tal och brinner för att leverera högkvalitativa integrationer. Håkan har också varit en nyckelfigur i att forma iCores integrationsplattform till vad den är idag. 

Tack vare sin omfattande erfarenhet av M3 och dess föregångare kan iCore erbjuda specifik funktionalitet som är skräddarsydd för Infor M3, vilket gör det enklare att integrera andra applikationer med M3 jämfört med andra integrationsplattformar.

– Precis som M3 erbjuder iCore en horisontell lösning. Detta gör att vi, oavsett nisch hos våra kunder, kan erbjuda en bra match, säger Håkan.

Utöver det har iCore lång erfarenhet av att hantera ERP-migreringar och använder en beprövad metodik för att stödja företag på resan från lokala till molnbaserade lösningar. 

– Många företag har sina egna servrar, men det är svårt att flytta till molnet på grund av sina egna speciallösningar, förklarar Håkan.

– iCore hjälper till att övergå från lokala till molnbaserade lösningar på ett smidigt sätt och undviker att bli låst till en specifik ERP-leverantör. Det ger mer frihet att välja det system som passar bäst för företagets behov och skalbarhet. 

23_40_iCore_portrait_5083_Håkan H.jpg

iCore hjälper till att gå över från lokala till molnbaserade lösningar på ett smidigt sätt och undviker att bli låst till en specifik ERP-leverantör. Det ger mer frihet att välja det system som passar bäst för företagets behov och skalbarhet. 

Håkan Holm, CTO på iCore

Ett system har inte allt, åtminstone inte för alltid. Därför förespråkar iCore principen "best of breed", vilket innebär att du väljer de bästa systemen för varje behov och integrerar dem med varandra i en lös kopplad arkitektur. Med strategin "best of breed" som grund strävar iCore efter att hjälpa företag att integrera och dra nytta av de bästa systemen för deras specifika behov och nå slutligen större framgång.

iCore på M3 Working Together Conference 

I maj deltar iCore på M3 Working Together Conference i Malmö, som anordnas av M3 Användarförening. På konferensen samlas M3-användare i Sverige för kunskapsutveckling och erfarenhetsutbyte i syfte att utveckla medlemsföretagens användning av M3, kringprodukter och tjänster.  

Både Håkan, Magnus, Thomas och iCores Marknadskoordinator Annika, kommer att vara på plats under konferensen. Där ser de fram emot att bidra till diskussionerna och främja samarbetsmöjligheter för att ytterligare stärka företag i att optimera sina M3-system och relaterade lösningar. 

 Läs mer om WTC-konferensen