Nyheter

Maximera nyttan med Infor M3 genom best of breed

Working Together Conference (WTC) är en årlig konferens med syftet att utbyta kunskap och erfarenheter för alla med intresse av affärssystemet Infor M3. Konferensen anordnas av Movex/M3 Användarförening. Det är en oberoende och aktiv användarförening för företag som använder affärssystemet Infor M3 och man har idag ca 200 medlemsföretag. 

Vi träffade Håkan Holm som är CTO och en av grundarna till iCore. Håkan kommer att befinna sig på plats i montern på Working Together Conference och vi har frågat honom vad som väntar under dessa inspirerande dagar i Malmö. 

Hej Håkan! Varför ska besökarna på WTC komma förbi just iCores monter?  

Vi har under många år jobbat med kunder som har Infor M3 eller bytt till detta affärssystem. Det gör att vi blivit specialiserade på Infor M3 och möjligheterna med lösningen. Vi vet vilka informationsflöden och processer som krävs för att lösningen ska fungera på ett effektivt sätt. Vi vet också vilka fallgropar man ska undvika. Så vår djupa kunskap kring Infor M3 och integrationer med just denna lösning är den främsta anledningen till att komma förbi vår monter.

Och som vanligt finns även förtrollande överraskningar i iCores monter. Så ett besök hos oss kommer garanterat att vara magiskt.

23_40_iCore_portrait_5083_Håkan H.jpg

Mitt bästa tips redan nu är: tänk integration redan i starten för att få ett så smärtfritt ERP-byte som möjligt. Det är för sent att ta in integrationstänket i slutet av projektet!

Håkan Holm, CTO på iCore

Vad tycker du att deltagarna ska hålla utkik efter på konferensen?    

Mycket fokus kommer att ligga på ERP-byte och allt vad det innebär. Oavsett om man ska byta sin Infor M3 on prem till cloud, uppdatera sin Infor M3, eller byta från något annat system till Infor M3 så innebär utbytet utmaningar. Det tycker jag att besökarna ska hålla extra utkik efter och dra lärdomar ifrån.   

Just ERP-byte har vi stor erfarenhet från och det är något som många på konferensen kommer att ha stor nytta av. Mitt bästa tips redan nu är: tänk integration redan i starten för att få ett så smärtfritt ERP-byte som möjligt. Det är för sent att ta in integrationstänket i slutet av projektet!  

Det har aldrig varit lättare att göra fel och bygga in sig i en så kallad ”spagetti-röra”. Du ska inte se för kortsiktigt på lösningen, det kommer att innebära en spagetti-integration som inte kommer att gynna dig på lång sikt.

Är det något särskilt du ser fram emot att diskutera på konferensen?   

Det är som sagt ERP utbyte som jag ser fram emot att diskutera med alla konferensdeltagare. Det finns så många möjligheter om detta görs rätt från början.  

Ett annat område som jag ser fram emot att diskutera är ”best of breed”. Vi ser att applikationerna blir fler och fler hos företag vi träffar, så jag vill diskutera utmaningar och möjligheter med detta. Det är lätt att hamna i fällan att ta den enkla lösningen istället för att tänka just ”best of breed”. Det kan vara en snabb lösning nu, men innebära stora begränsningar längre fram.  

Och den viktigaste frågan till sist, var hittar man iCore på Working Together Conference? 

Vi kommer att stå i monter 14 - Where the magic happens.

Så vi ses där!