iCore and M3CS samarbetar för att göra integrationen enkel

IT-konsultföretaget Columbus, tidigare iStone, en ledande aktör inom ERP-implementering och digital handel, använder iCore-produkter och tjänster för att hjälpa kunderna att anpassa sig och trivas i ett snabbt föränderligt digitalt landskap.

- iCores största styrka ligger i produktens förkonfigurerade komponenter som sparar oss och våra kunder mycket tid - både i implementeringsprocessen och när man lägger till nya komponenter, säger Christer Söderlund, integrationsarkitekt på M3CS.

M3CS implementerar, underhåller och utvecklar affärs- och IT-lösningar, vilket hjälper kunderna att bli mer lönsamma och konkurrenskraftiga.

En välstrukturerad IT-arkitektur sparar både tid och pengar

Med hjälp av en integrationsplattform skapas grunden för en välstrukturerad IT-arkitektur som gör det enkelt att ansluta olika delar av företaget - från orderplacering till ERP, CRM, inventering och analys. Det minskar behovet av manuellt arbete, eliminerar fel orsakade av den mänskliga faktorn och gör övervakningen enklare.

– Vi arbetar ofta med företag som nyligen har börjat implementera nya plattformar. De förkonfigurerade komponenterna i iCore Integration Suite gör implementering, uppgraderingar och ändringar enkla. Det sparar våra kunder mycket tid och pengar.

Ett snabbt föränderligt digitalt landskap skapar utmaningar för många företag. Till exempel är den nuvarande genomsnittliga livslängden för ett e-handelssystem bara tre till fem år. Att byta ut system är ofta en svår, tidskrävande och dyr process som kan påverka hela organisationen. Att ha tillgång till en central integrationsplattform gör det lättare att implementera nya system och göra ändringar i befintliga, vilket resulterar i lägre kostnader.

– Efter en lyckad integration kan våra kunder till exempel ställa in en ny leverantör i sin ERP på ett par timmar, en process som annars skulle ta tre till fyra dagar.

Varje kund är unik

Columbus arbetar med några av de största företagen i Norden och har erfarenhet från ett brett utbud av affärslösningar, inklusive Infor M3, SAP och Microsoft Dynamics. För att en integrationslösning ska vara effektiv måste den skräddarsys efter varje kunds unika behov och krav. Det måste också arbeta oberoende av vilket ERP- eller e-handelssystem kunden använder.

– Tillsammans med iCore skapar vi skräddarsydda integrationslösningar. Anpassningen finns på många olika nivåer, till exempel att ge kunden sätt att ansluta till olika webbservrar och ställa in anpassad övervakning, varningar och meddelanden. Att ha ett dedikerat verktyg för integrering innebär också att våra kunder är mindre begränsade av bristerna i deras andra system

Enkel uppgradering och implementering

När du använder en central systemintegrationslösning blir de olika modulerna mindre beroende av varandra. Enligt Christer Söderlund har detta flera fördelar.

– När du integrerar dina system på rätt sätt blir det enkelt att implementera nya versioner. iCore är riktigt bra på att få komponenter i olika versioner att fungera tillsammans, och det gör uppgraderingar för våra kunder särskilt enkla.

Christer S_Z8A2976-3_srgb.jpg

Christer Söderlund

Nuvarande roll: Integrationsarkitekt och seniorkonsult på M3CS
Tidigare uppdrag: Columbus, iStone och Lawson.
Bor: i Linköping