Moogio_lamellgardiner.jpg
Moogio logotyp

Moogio blir mer effektiva med ny integrationslösning

Sedan samarbetet med iCore inleddes har Moogio en integrationslösning som kopplar ihop webbplatsen med affärssystemet, SAP, därefter sker en automatisering av inköpen i själva affärssystemet. Gemensamt för dessa processer är att företaget sparar tid och blir mer effektiva.

– Våra beställningar går direkt in i affärssystemet, vilket gör att vi sparar tid och underlättar för en snabbare försäljning till kunderna, säger Johan Palmér, vd för Moogio.

Moogio är Nordens ledande butikskedja för skräddarsydda solskydd. Verksamheten har funnits i över 60 år och har ett utbud av bland annat markiser, gardiner, persienner. Med hjälp av deras expertis är varje produkt skräddarsydd efter kundernas behov och önskemål.

När de först tog kontakt med iCore ville de länka ihop sitt affärssystem med sina nordiska webbplatser, moogio.se och moogio.dk, för att automatisera processen med förfrågningar och beställningar mellan webben och affärssystemet.

– iCore byggde en lösning åt oss och när det nya systemet väl skulle implementeras så gick det väldigt snabbt. Från den ena dagen till den andra så hade vi helt plötsligt en helt ny lösning, säger Johan Palmér.

iCore byggde en lösning åt oss och när det nya systemet väl skulle implementeras så gick det väldigt snabbt. Från den ena dagen till den andra så hade vi helt plötsligt en helt ny lösning

Med hjälp av iCore Cloud Services får Moogio bättre kontroll över sitt affärsflöde. De förfrågningar som kommer till webbplatsen går numera direkt till affärssystemet SAP. All data lagras i molnet, vilket gör det enklare att göra uppföljningar och mätningar.

– Eftersom vi är ett företag som arbetar inom retail lägger vi mycket resurser på marknadsföringen. Vi försöker nå ut till potentiella kunder men tidigare har vi inte haft någon tydlig uppföljning kring det arbetet. Genom att använda oss av iCores lösning får vi en bättre överblick kring aktiviteter som sker på webbplatsen.

På Moogio har den nya integrationsplattformen använts sedan maj 2022 men samarbetet med iCore har pågått längre än så. iCore bistå även med rådgivning och expertis.

– Vi får konsulthjälp från iCore som underlättar arbetet att både utveckla och lära oss hur systemet fungerar. Det är uppskattat. Vi är väldigt nöjda med samarbetet så här långt.