Jula_entre.jpg
Jula logotyp

"Digitaliseringen kräver att vi agerar snabbare"

Från en liten gård i västsverige till över 90 butiker i tre länder. Jula har lyckats anpassa sig till den globala e-handelskonkurrensen genom att integrera "best-of-breed"-lösningar för att hålla sig agila och innovativa.

- På en konkurrensutsatt marknad måste företagen anpassa sig till förändringar. Digitalisering kräver att vi agerar snabbare. Med iCore har vi skapat en integrationsstrategi som fungerar bra, säger Henrik Ljungdahl, CIO på Jula.

Med framgången för e-handel står företag som använder fysiska butiker och traditionell handel inför hotet att förlora kunder. Jula grundades 1979 och har lyckats förbli innovativt i en annars traditionell handel i fyrtio år.

– Förändringen i kundbeteende sätter press på oss att bli mer agila. Olika avdelningar inom organisationen måste snabbt kunna få tillgång till information för att fatta rätt beslut.

Jula har arbetat med iCore sedan 2012. Tillsammans har de implementerat en effektiv integrationsstrategi, vilket har resulterat i ett företag som arbetar mer med efterfrågade produktflöden.

– Vi flyttade från förpacknings- och fraktorder över natten i våra lager till att hantera beställningar direkt. På så sätt kan vi tjäna våra kunder snabbare. Inköpsavdelningen har också sett stora fördelar med omedelbar feedback om kundbeteende.

Integrationsplattformen har också gjort det möjligt för Jula att skapa applikationer för olika avdelningar inom organisationen.

Dagens kunder förväntar sig omedelbar feedback. Med den ökande globala konkurrensen är en väl fungerande integrationslösning mycket viktig.

Henrik Ljungdahl, CIO på Jula

– Applikationerna har anpassats till varje avdelnings behov, anslutna via integrationsplattformen.

Integrationsstrategin har visat sig vara till stor nytta för Julas kunder.

– Dagens kunder förväntar sig omedelbar feedback. Med den ökande globala konkurrensen är en väl fungerande integrationslösning mycket viktig, säger Henrik Ljungdahl.

Om Jula

Den svenska butikskedjan Jula erbjuder produkter för husägare, hemmafixare, jordbrukare och hantverkare. Idag har de över 3000 anställda, 121 butiker fördelat med 63 butiker i Sverige, 38 i Norge, 19 i Polen och 1 i Finland.  Koncernens årliga omsättning slutade 2021 på 10,46 miljarder SEK.