KICKS Flaship Store Gallerian 1.jpg
Kicks logotyp

Kicks tillväxt drivs av en effektiv försörjningskedja

På drygt ett år har den ledande nordiska skönhetskedjan Kicks ersatt hela sitt ERP- och leveranssystem, vilket berör 250 butiker i tre länder och över 25 000 produkter. Nu är allt anslutet med iCore Integration Suite.

- Idag har vi effektiv supply chain management som gör att våra olika system kan kommunicera med varandra. Den nya arkitekturen är anpassad till våra kunders behov och byggd för framtiden, säger David Heeroma, CDO & CIO på Kicks.

2014 beslutade Kicks att börja om med ett nytt ERP- och SCM-system (Supply Chain Management). Målet var att skapa ett sömlöst flöde hela vägen från leverantörer till online-kunder. De valde Microsoft Dynamics NAV, och deras kontakter på Microsoft rekommenderade iCore Integration Suite som integrationsplattform.

Systemet ger oss information om tidigare försäljning, kampanjer, lager och mycket mer. Allt är digitalt och iCore Integration Suite är navet som kopplar ihop allt.

David Heeroma, CDO och CIO på Kicks

- Det var viktigt för oss att erbjuda våra kunder samma sömlösa upplevelse, oavsett om de besöker våra butiker eller handlar online. Att byta ut vårt ERP och relaterade system var avgörande för att hålla jämna steg med digitaliseringen av handeln.

Det nya systemet, som implementerades 2018, delar viktig affärsinformation mellan Kicks butiker, leverantörer, ekonomi och försäljningsavdelningar. Varje dag uppdateras information om total försäljning, kampanjer och lager.

- Vi förvärvade också vårt eget lager och ändrade all elektronisk kommunikation med våra leverantörer, cirka 150 av dem.

Ny SCM i kombination med iCore har resulterat i en effektivare leveranskedja. SCM beräknar direkt lagerbehovet för varje butik och vidarebefordrar informationen till ERP. Varje natt placeras nya beställningar hos leverantörerna som skickas nästa morgon.

- Systemet ger oss information om tidigare försäljning, kampanjer, lager och mycket mer. Allt är digitalt och iCore Integration Suite är navet som kopplar ihop allt.

De första integrationerna började lanseras i september 2018 och arbetet avslutades våren 2019.

- Vi förväntade oss inte att hålla det strama schemat, men det gjorde vi. Nu har vi lagt en solid grund för att vara konkurrenskraftiga och fortsätta erbjuda våra kunder en modern och smidig upplevelse, oavsett om de besöker våra fysiska butiker eller shoppar online, säger David Heeroma.

Om Kicks

KICKS är Nordens ledande skönhetskedja och erbjuder ett helhetskoncept inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Med välutbildade skönhetsexperter i 230 butiker i Sverige, Norge och Finland och en modern omnikanallösning, där fysisk butik och e-handel integreras, erbjuder KICKS personliga och inspirerande skönhetstjänster från ett brett utbud av varumärken. Kicks har flaggskeppsbutiker i Stockholm, Göteborg, Oslo och Malmö och ingår i Axel Johnson Group.