Hemtex_sovrum_butik.jpg
Nyheter

Hemtex väljer iCore som strategisk integrationspartner

Den ledande nordiska detaljhandelskedjan Hemtex implementerar nu molnbaserad integration, vilket ger dem ökad flexibilitet på en marknad med höga krav på förändring. När Hemtex letade efter en skalbar, modern plattform valde de iCore bland flera konkurrenter.

- Hemtex letade efter en långvarig integrationspartner som kunde tillhandahålla en modern plattform och också fungera som en samtalspartner gentemot leverantörer av andra IT-system, säger Tomas Zorjan, Key Account Manager på iCore.

Detaljhandeln förändras snabbt med nya sätt att handla online, digital kundvård och smidig och effektiv logistik. Efterfrågan kan öka under semestern - bara för att sjunka kraftigt veckorna efter. Kunder kräver snabba leveranser, en enhetlig omnichannel-upplevelse och enkla sätt att returnera produkter.

Mycket data flyter mellan systemen - från order och kvitton, produkttransporter och spårningsdata till löner och lager. I kombination med olika IT-system och applikationer skapar detta en komplex IT-miljö.

Med över 160 butiker i Norden och en modern webbshop måste Hemtex snabbt kunna anpassa sig till förändringar för att hålla sig före konkurrenterna.

– Molnintegrationsplattformen ger Hemtex mycket eftertraktad flexibilitet. Istället för att köra egna servrar och hårdvara är integrationerna nu molnbaserade. Det betyder att Hemtex kan skala upp prestanda under säsongsförsäljning som Black Friday eller andra extraordinära tillväxtperioder och minska under lågsäsong, säger Tomas Zorjan.

Hemtex är också ett företag som letar efter "best-of-breed"-lösningar. De vill ha de bästa leverantörerna och uppdaterade applikationer, något som är kritiskt i detaljhandeln där konkurrensen är hård. Med en modern och flexibel plattform är det enkelt för dem att distribuera nya system och ersätta gamla.

Hemtex började leta efter en ny integrationspartner 2019. Efter samråd med flera integrationsexperter valde företaget iCore.

– Med den nuvarande ekonomiska instabiliteten är det en bra tid att se över dina IT-system. Med iCores integrationsplattform kommer Hemtex att ha en konkurrensfördel och ökad flexibilitet. Vi ser fram emot att arbeta med ett starkt varumärke inom detaljhandeln, säger Tomas Zorjan.