Christofer_Solum.jpg
Nyheter

Från byråkrat till utvecklare

Christopher Solum-Faeste är statsvetaren som bytte bana och började studera .net och webbutveckling. När Christopher arbetade med arbetstillstånd på Migrationsverket blev han inspirerad av en kollega till att skola om sig och börja arbeta inom IT. Nu gör han praktik hos iCore.

Välkommen till iCore, Christopher! Berätta vad du ska göra här.

- Jag studerar .net och webbutveckling på IT-Högskolan i Göteborg. Just nu gör jag praktik hos iCore inom ramen för min utbildning. Här arbetar jag med teamet som utvecklar den nya portalappen för iCore. Jag kommer även göra mitt examensarbete på företaget framöver. 

Hur kommer det sig att du sökte dig till iCore?

-  En barndomsvän jobbar som integrationskonsult hos iCore. Hen gav mig kontaktuppgifter till utvecklingschefen och på den vägen är det. Jag tycker att iCore är en bra arbetsplats att praktisera på när man studerar webbutveckling.

Hur har din första tid på iCore varit?

- Redan när jag började som konsult fick jag en jättebra introduktion, en handledare som jobbade tätt med mig första månaden och bra onboarding från alla avdelningar. Jag kände mig som en del av iCore redan innan jag skrev på anställningsavtalet.

Vad gjorde du innan?

- I grunden är jag statsvetare och har en kandidatexamen i offentlig förvaltning. Jag har efter det arbetat på bland annat Kriminalvården och på Migrationsverket. Innan jag studerade på universitet arbetade jag på olika företag inom industrin.

Hur kommer det sig att du studerar till webbutvecklare?

- Redan innan jag bestämde mig för att studera statsvetenskap var jag intresserad av IT.
Då valde jag mellan att studera statsvetenskap och webbutveckling. Sedan gick det ett antal år. När jag arbetade i ett IT-projekt på Migrationsverket träffade jag en person som bytt bana från byråkrat till IT. Det inspirerade mig att våga ta steget och skola om mig.

När jag arbetade i ett IT-projekt på Migrationsverket träffade jag en person som bytt bana från byråkrat till IT. Det inspirerade mig att våga ta steget och skola om mig.

Hur har din första tid på iCore varit?

- Det har varit jättebra och roligt. Sedan jag började i januari har jag blivit väl mottagen av kollegorna och lärt mig mycket nytt. Jag är tacksam för att jag har fått chansen att lära mig mer och utvecklas hos iCore.

Vad hoppas du tillföra iCore?

- Jag hoppas kunna bidra med mina kunskaper om hur saker och ting fungerar på en myndighet. Eftersom jag har arbetat på två myndigheter har jag förståelse för olika processer inom offentlig förvaltning. Det hoppas jag kan ge värde till iCores kunder som är myndigheter.