henrikljungdahl_1.jpg
Nyheter

"Integration är inte bara för IT-avdelningen!"

Henrik Ljungdahl, tidigare CIO på Jula, kommer till iCore i en ny befattning som affärsutvecklingschef. Henrik kommer att hjälpa iCores kunder att utveckla sin verksamhet och använda integration för att bli mer effektiva och arbeta smartare.

– I en alltmer datadriven värld är integration avgörande för alla företag. iCore är ett fantastiskt företag och jag har haft många jobb med dem som kund. Jag är glad för vad som kommer, säger Henrik.

Hej Henrik, varför bestämde du dig för ansluta till iCore?

– Jag ville ha en ny utmaning och visste att iCore var ett bra företag med en trevlig atmosfär och en vilja att” göra gott ”. Vi har arbetat tillsammans i ungefär åtta år under min tid som CIO på Jula och haft alltid en bra dialog där jag kände mig lyssnad på som kund och vi fick det resultat vi ville ha. Jag är specialiserad på digital strategisk affärsutveckling, och när jag frågade iCore om ett eventuellt samarbete kände vi båda att det här passade bra.

Vad ska du göra på iCore?

– Jag vill visa företag att integration inte bara är för IT-avdelningen utan är avgörande för verksamheten som helhet. Genom att skapa ett effektivt ekosystem kan företag bli mer digitala, effektivare och spara pengar. Kort sagt, jag kommer att hjälpa iCores kunder med affärsutveckling och använda innovativ integrationsteknik för att arbeta smartare.

Vad är din tidigare erfarenhet?

– Jag har frilansat som affärsutvecklingskonsult i ett år nu. Innan dess var jag chef för Jula i ungefär åtta år. Jag har också arbetat som managementkonsult och hjälpt Bredbandsbolaget att ta bredband till Sverige i slutet av 1990-talet.

Vilka viktiga erfarenheter från Jula kommer du ta med till iCores kunder?

– Jag kommer att försöka kommunicera hur viktigt det är att göra saker korrekt i ett tidigt skede och hur små investeringar i backend kan leda till betydande kostnads- och effektivitetsbesparingar.

Vad ser du mest fram emot?

– Att träffa nya människor, både mina nya kollegor på iCore och våra kunder. Tillit och öppenhet är något jag värdesätter mycket på en arbetsplats - jag är väldigt glad!