hannes-icore.jpg
Nyheter

Hannes stärker upp iCores konsultteam

Varierande arbetsuppgifter och ett tätt sammansvetsat team är något Hannes Holmberg värderar högt i sin nya roll som konsult på avdelningen Operations hos iCore. Här ska han tillsammans med kollegorna få kundernas integrationer att fungera felfritt och bli ännu bättre.

Välkommen till iCore Hannes! Berätta vad du ska göra här.

– Mina uppgifter består av att utveckla och sätta upp nya integrationer mellan system. Det betyder egentligen att man ser till så att kommunikationen mellan flera system fungerar automatiskt i realtid. Mina dagliga uppgifter är allt ifrån att analysera, utveckla och testa systemintegrationer åt våra kunder. Jag bygger alltså bryggan mellan olika system, till exempel så att lagret direkt kan meddela webshopen om en vara finns att köpa.

Vad har du för bakgrund?

– Jag har en treårig utbildning som systemvetare i Växjö, efter det kom jag in i IT-branschen som integrationskonsult på ett annat bolag. Där använde vi faktiskt iCores plattform, vilket väckte mitt intresse för bolaget.

Hur har din första tid på iCore varit?

– Jag började i augusti 2021 och kom snabbt in i teamet, alla är trevliga och hjälpsamma. Vi är elva personer i mitt team med olika roller och ansvarsområden som integrationsarkitekt och produkttestare På bara fyra månader har jag haft möjlighet att fördjupa mig i både nya arbetssätt och hur man bäst bygger effektiva och kvalitetssäkra integrationer, arbetsuppgifterna är varierande och kul. Jag trivs superbra.

Jobbar du hemifrån eller på kontoret?

– Ibland är jag på kontoret i Göteborg, men eftersom jag bor i Småland så blir det mycket hemarbete. Det fungerar bra! iCore är väldigt flexibla och det är skönt att hinna träna och få mer tid för fritidsintressen när man har mindre restid till och från kontoret. Men jag ser förstås fram emot att träffa kollegorna på kontoret lite oftare framöver.