martin-ahlstrom_1.jpg
Nyheter

Martin är utvecklaren med bred kompetens inom programmering

Ett stort intresse för programmering och integrationslösningar fick Martin Ahlström att vilja bli en del av iCore. I oktober 2022 tillträdde han rollen mjukvaruutvecklare, och har sedan hunnit tillföra både kompetens och expertis till teamet.  

Hej Martin! Hur har din första tid på iCore varit?  

Jättebra! Det tar alltid lite tid att komma in i ett nytt arbete men mina kollegor har gjort ett utomordentligt jobb med att ge mig en bra introduktion. Jag kände mig väldigt varmt välkommen redan från start och är trygg i mina arbetsuppgifter.  

Vad har du för erfarenheter sedan tidigare? 

Jag har tidigare arbetat hos en IT-distributör i drygt 15 år men kände till slut att jag ville testa på något annat. Jag började då på ett annat företag där jag var kvar i ungefär ett halvår innan jag kom i kontakt med iCore. Främst har jag samlat på mig mycket erfarenhet inom programmering och produktutveckling som jag har stor nytta av.  

Atmosfären på iCore är väldigt öppen och prestigelös, vilket gör att det alltid finns möjlighet att lyfta tankar och idéer mellan olika avdelningar och chefer.

Vad är viktigt för att du ska trivas på en arbetsplats?  

Det är framför allt kollegorna och gemenskapen. Atmosfären på iCore är väldigt öppen och prestigelös, vilket gör att det alltid finns möjlighet att lyfta tankar och idéer mellan olika avdelningar och chefer. Jag upplever också en tydlig arbetsstruktur, med olika roller, samtidigt som det är högt i tak och vi alla hjälps åt som ett team. 

Hur ser en vanlig dag ut för dig?  

Vi har alltid uppstartsmöte på morgonen där vi går igenom vad vi ska göra och bollar lite tankar och idéer med varandra. Därefter sätter arbetet i gång med olika projekt. Jag brukar vara på kontoret på tisdagar och torsdagar, resten av veckodagarna arbetar jag hemifrån. Helst vill jag vara på kontoret så mycket som möjligt men samtidigt behöver jag ta hänsyn till hemmalogistiken. Jag har en son som kommer hem från skolan under eftermiddagen, då lämpar det sig bättre att arbeta hemifrån.  

Vilka egenskaper vill du bidra med till iCore?  

Jag skulle säga att jag är pålitlig som person, har jag lovat en sak ser jag till att få det gjort. På iCore känner jag mig motiverad, vilket är en förutsättning för att jag ska kunna prestera och fortsätta utvecklas. Vi fyller en viktig funktion för våra kunder, något jag vill fortsätta bidra till.