23_40_Icore_porträtt5924_srgb.jpg
Nyheter

Henrik tillför kreativitet och lösningsförmåga till iCores kunder

Varierande arbetsuppgifter och ett stort intresse för integrationslösningar fick Henrik Lenberg att vilja bli en del av iCore. Efter tio månader som supportspecialist har han visat sig vara en klippa på att genomföra och kvalitetssäkra snabba IT-lösningar för iCores kunder och partners.

Hej Henrik, berätta lite om dina tidigare erfarenheter?

– Tidigare studerade jag Systemutveckling – IT och Samhälle på Högskolan Väst i Trollhättan. Strax efter min examen det blev jag kontaktad av iCore och fick en väldigt bra känsla direkt. Jag upplevde att rollen som supportspecialist passade mig, den kändes väldigt bred och ger mig goda möjligheter att växa inom företaget.

Nu har du har nu varit på iCore i snart tio månader. Börjar du bli lite varm i kläderna?

– Självklart blir jag mer trygg i min roll ju längre tiden går samtidigt som jag fortfarande lär mig nya saker varje dag. Jag fick en väldigt bra introduktion i början och kunde snabbt komma in i arbetsrutinerna och i gruppen. Min uppfattning är vi som arbetar på supporten är ett väldigt bra team, vi bollar tankar mellan varandra och hjälps åt för att lösa olika problem som uppstår under en arbetsdag.

Vad är viktigt för att du ska trivas på en arbetsplats?

– Det viktigaste är helt klart kollegorna. Att ha en kultur där vi har god sammanhållning och delar våra kunskaper med varandra är något jag tycker är väldigt viktigt. Det finns alltid någon att vända sig till, vilket är en stor trygghet. Om det uppstår ett problem så kan jag gå till någon av konsulterna, eller så frågar jag någon av cheferna.

– Jag minns första dagen jag började på iCore. En av de första personerna att välkomna mig var vd:n Mikael, vilket var lite coolt. Samtidigt visar det på att iCore är ett företag som har en ödmjuk och inbjudande stämning oavsett erfarenhet eller vilken befattning man har. För mig är det viktigt på en arbetsplats.

Vilka egenskaper känner du att du kan bidra med till iCore?

– Jag är en positiv person som alltid haft ett stort teknikintresse. Min styrka är att jag gillar utmaningar där jag får tänka utanför boxen och vara kreativ med att komma fram till lösningar för våra kunder. Man vet aldrig vilka problem som uppstår och det gör att arbetet blir väldigt varierat. Hittills har iCore verkligen överträffat mina förväntningar, alla kollegor är supertrevliga och jag tror att det hade varit svårt att hitta en bättre arbetsplats direkt efter studierna.