Mohammed Hasan.png (1)
Nyheter

Från studier i Karlstad till drömjobb på iCore

Mohamed insåg redan i gymnasiet att programmering var det han ville arbeta med. Efter tre års studier i systemutveckling på Karlstads Universitet klev han ut i arbetslivet och fick sitt drömjobb direkt.

Hej Mohamed, du har arbetat på iCore i två år nu. Hur känns det?
– Fantastiskt! iCore är min allra första arbetsplats och jag kunde inte fått en bättre start på mitt arbetsliv. Mitt team välkomnade mig med öppna armar och har varit hjälpsamma och drivande sedan dag ett. Det låter kanske lite smörigt, men jag är känner mig glad och förväntansfull varje dag jag vaknar och sätter mig framför datorn för att arbeta.

Vad var det som lockade med rollen som systemutvecklare hos iCore?
– Jag har alltid haft ett stort intresse för problemlösning, främst inom matematik och programmering. Rollen som systemutvecklare ger mig möjligheten att vara både logisk och lösningsfokuserad. Att det blev just iCore berodde på ett stort intresse för iCores produkt. För mig är det viktigt att arbeta med något jag själv tror på och ser verkligen att iCores integrationsplattform är framtiden. Jag är stolt över vår produkt.

Vad är viktigt för dig på en arbetsplats?
– Det är viktigt att arbetsuppgifterna är utmanande och att det finns utrymme att växa och lära sig nya saker. Som person är jag ständigt ute efter att utvecklas, vare sig det är på fotbollsplanen eller på arbetsplatsen. Att lösa problem är väldigt utvecklande, men det är skönt att veta att jag alltid har ett kompetent team av kollegor som hjälper till när det behövs. Jag lär mig någonting nytt varje dag.

Hur är du som kollega?
– Jag är alltid glad och försöker sprida glädje och driv till teamet. Det är viktigt att kollegorna ser mig som en hjälpsam person som alltid ställer upp. Även om jag ständigt vill framåt så försöker jag påminna mig själv och alla runt omkring att njuta av stunden. Tiden går fort, speciellt när man älskar sitt jobb!