rasmus-och-jonas.jpg
Nyheter

iCore välkomnar Jonas och Rasmus

iCores Service Center hjälper varje dag våra kunder med allt från incidenthantering till förändringar i integrationslösningar. Nu får avdelningen förstärkning av Jonas Rajaniemi och Rasmus Eiderström Swahn.

Jonas och Rasmus kommer bland annat vara ett stöd till iCores konsulter i utvecklingen, utföra rutinkontroller, ta emot supportärenden, sköta incidenthantering samt utföra förändringar i integrationslösningar efter kundernas behov och önskemål. Tillsammans med Karin Bui Källkvist (Service Center Lead), Hans Wallinder och Mattias Hansson kommer supportavdelningen nu att kunna ge ännu bättre och snabbare stöd till iCores kunder och partners.

Välkomna Jonas och Rasmus, hur kommer det sig att ni börjar på iCore?

Jonas: Jag tog precis examen i systemvetenskap och vill komma in i branschen. Här får jag möjligheten att göra precis det jag läst till och är intresserad av, som att jobba med SQL, .NET-miljöer och systemarkitekturer.

Rasmus: Jag fick faktiskt tipset av iCores vd Mikael Boqvists dotter, som jag arbetade tillsammans med på internet.se, ett webbhotell. Tjänsten kändes helt ”up my alley”, jag har jobbat med SQL och support, och har ett fritidsintresse av att programmera i .NET. Så tjänsten känns både kul och utmanande.

Vad är viktigt att tänka på vid support inom integration?

Jonas: Att hela tiden ha en helhetsförståelse, hur kundens processer ser ut och hur komponenterna är viktiga byggstenar, och sedan på ett pedagogiskt sätt kunna förklara för kunden varför arkitekturen ser ut som den gör.

Rasmus: Helhetsförståelsen gör att vi snabbt, effektivt och på ett säkert sätt kan felsöka åt kunden, för att ge dem hjälp på bäst sätt.

Vad hoppas ni tillföra iCore?

Jonas: Jag kommer vara som en svamp, redo att implementera teorin jag lärt mig i praktiken. Förhoppningsvis kan jag också bidra med lite nya perspektiv och en erfarenhet av att arbetat med affärssystem och datahantering.

Rasmus: Mycket av mitt tidigare arbete har berört backend, inte så mycket affärssystem. Redan nu känner jag en större förståelse i hur verksamheter fungerar tekniskt. Det tror jag hjälper mig i arbetet att förstå kundernas utmaningar, och så älskar jag problemlösning.

rasmus-och-jonas-2.jpg