Gustav_Hultskar.png
Nyheter

"Jag stöter på nya spännande saker varje arbetsdag"

Gustav lämnade en karriär i restaurangbranschen och sadlade om till programmerare. Sedan ett år tillbaka jobbar han med att utveckla kärnan i iCores integrationsplattform.

Hej Gustav, vad gör du på iCore? 

– Jag är utvecklare på iCore sedan ett år tillbaka och sitter i team Atlas. Vi är ett gäng som arbetar med själva plattformen, motorn till integrationerna. Mitt arbete är produktfokuserat men breddar man perspektivet på vad iCore gör så har vi även en tjänstedriven verksamhet med konsulter.  

Hur har ditt första år på iCore varit?  

– Det har varit otroligt, vilken resa! iCore är ett bolag som betraktar förändring som en möjlighet till tillväxt och utveckling. iCore står inte stilla. Kunskapsmässigt har jag utvecklats mer än vad jag kunde tro. Jag stöter på nya spännande saker varje arbetsdag. Både för mig själv och för bolaget. Strax efter att jag börjat så åkte hela företaget på konferensresa till Spanien. Det var en härlig start och ett bra tillfälle att lära känna kollegorna ännu bättre.  

Vad har du för tidigare erfarenheter?  

– Jag har läst systemutveckling på Högskolan Väst och blev klar vårterminen 2022. Mitt första jobb var som konsult men jag kände att konsultrollen inte riktigt var min grej, åtminstone inte så tidigt i karriären. Därför började jag kolla lite mer på bolag som jobbade med egna produkter.  

Hur kommer det sig att du sökte till iCore? 

– iCore dök upp i LinkedIn-flödet och jag tyckte tjänsten lät spännande. Intervjun kändes toppen och dessutom tror jag väldigt starkt på iCores produkt. Det är långsiktigheten som tilltalar mig. När man går in och kollar på koden tillbaka i tiden, som någon kollega tidigare skrivit, så ser man att den personen verkligen tänkt till. 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut? 

– Jag är morgonpigg och börjar tidigt, runt klockan sju. Sen har vi en förhållningstid, stand-up möten klockan 9.00 varje dag. Där lyfter var och en vilka utmaningar man stött på eller annat som behöver diskuteras. Därefter sitter jag och programmerar hela dagarna. Vi arbetar i huvudsak i C#. Dot.net är vår infrastruktur.  

Vad är viktigt för att du ska trivas på en arbetsplats? 

– Att arbetet är utmanande. Jag behöver någonstans där jag kan stimuleras och ett företag där det är välkommet att arbeta fritt och skapa nytt. iCore är en schysst arbetsplats. Första dagen på jobbet går man vanligtvis runt och introduceras, ofta med någon chef. När jag skulle göra en sådan runda på iCore hade alla redan varit förbi och hejat. Det är ett väldigt tydligt exempel på hur iCore är, och ger en bra bild av kulturen. Folk är genuint intresserade, snälla och trevliga. 

Vad är roligast på jobbet? 

– Det jag gör. Jag älskar att programmera och lösa problem, och det har varit en dröm för mig att få praktisera det i vardagen. Men programmering kan också innebära en del frustration. Det bästa är när man kommit på en lösning, och att det får lov att ta sin tid. Det är ingen stress här på iCore. Jag får utrymme att själv lösa problem på bästa sätt. I teamet börjar vi närma oss slutet på ett långt, gediget arbete med modernisering och modularisering av integrationsplattformen. Ett roligt arbete som ger oss en stark position i ett ständigt och snabbt utvecklande tekniskt landskap. 

Fem snabba med Gustav: 

Vilken är din vanligaste matlåda? 

Aldrig matlåda. 

Skid- eller solsemester? 

Solsemester.  

Hur många koppar kaffe snittar du på en arbetsdag? 

Tre. 

Vilken TV-serie har du sett om flera gånger? 

Battlestar Galactica.  

Har du någon dold talang dina kollegor inte känner till? 

Jag är bra på matlagning.