david-och-petra-icore.jpg
Nyheter

iCore får förstärkning på sälj

iCore i Göteborg välkomnar nu Petra Henriksson och David Sonnerbäck, båda med lång erfarenhet från kundsidan och som beställare av IT. Petra har en bakgrund som bland annat försäljningschef och varumärkesstrateg, och David har tidigare arbetat med IT-infrastruktur och haft projektansvar.

På iCore arbetar säljare, konsulter och support i team för att skapa bästa värde för kunderna. Målet för Petra och David är nu att hjälpa iCore växa, främst med nya kunder.

Hur kommer det sig att ni börjar på iCore?

David: iCore är ett bolag jag hört mycket gott om, både från när jag arbetade på Atea och från iCores Tomas Zorjan och Hillevi Salerno, som jag jobbade ihop med för några år sedan. Jag är också intresserad av IT och teknik, och ser detta som en stor möjlighet till personlig utveckling och chansen att pröva något nytt.

Petra: Jag är väldigt intresserad av IT. Jag har i många år arbetat som köpare och upplevt frustration över långsamma processer, strulande implementeringar och dåligt optimerade egenbyggda kundportaler. IT ska vara enkelt och iCore har en modell för kundanpassning och långsiktighet som jag verkligen gillar. iCore bygger lösningar där företaget kan växa obehindrat utan att fastna i system.

Vad tar ni med er till iCore?

Petra: Ett brinnande intresse för försäljning. Jag har bland annat arbetat på Taxi Göteborg som marknads-, kommunikations- och försäljningschef och sålt plattformar till andra bolag. Jag var även 13 år på Ontime Logistics där jag har haft olika roller, senast som platschef på Göteborgskontoret där jag ansvarade för säljare och speditörer. Jag var också med och startade upp CRM-systemet Lime. En kort sväng var jag även fotograf i Mexikos djungel. Marknadsföring och sälj har på något sätt alltid ingått i mina roller.

David: Senast kommer jag från IT-leverantören Remote24, där jag var med och startade upp försäljningen från grunden och ansvarade för att hjälpa kunderna implementera nya molnlösningar. Innan dess var jag kund- och projektansvarig på ATEA där jag främst arbetade med att hjälpa kunderna med molnhantering, IT-drift och andra IT-frågor.

Vad hoppas ni tillföra iCore?

David: Såklart säljkompetens och erfarenhet av IT, men också mjukare värden som nyfikenhet, engagemang och hjälpsamhet. Jag kan också förstå kunden och användarens perspektiv och har lätt för att förklara invecklade frågor och hitta den lösning som passar en specifik kund bäst.

Petra: Jag förstår vikten av att ha snabba och effektiva processer, tillsammans med struktur. Jag är engagerad och gillar att ha ordning och reda. Precis som David tycker jag om att göra det krångliga lättförståeligt och tidigare kollegor skulle nog beskriva mig som energisk och nyfiken.

Vad ser ni fram emot mest?

Petra: Vara med i ett team, jobba mot uppsatta mål och knyta nya kontakter. När jag först kom till iCore fick jag känslan av att här har man roligt på jobbet och jag känner mig varmt välkomnad.

David: Ta mig an nya affärsmöjligheter och bryta ny mark tillsammans med nya kollegor, och såklart nya möten med potentiella kunder som leder till första affären!