Patrik_Karrberg_028.a.jpg
Nyheter

iCore satsar på UK – Patrik ny säljare i London

Storbritannien har länge varit en stark marknad för iCore med flertalet kunder och partners som brittiska myntverket Royal Mint och anrika Farrow & Ball. Nu börjar Patrik Kärrberg som ny säljare, stationerad i London, och ska ansvara för att växa den redan intressanta marknaden.

Välkommen till iCore, Patrik! Varför satsar iCore på just Storbritannien?

– Storbritannien är en stor och intressant marknad för iCore, med traditionellt mycket handelssamarbete mot Sverige. Här finns stora legendariska internationella företag, som har liknande ERP-system som vi i Sverige, och även svenska företag som etablerat sig. Inom tech-sektorn är det exempelvis vanligt att man går in i Storbritannien först, och sedan vidare in i USA.

– Behoven för vår typ av lösning är stora. E-handeln är utvecklad, där är vi speciellt starka, och i samband med Brexit har många bolag utmaningar i att koppla samman system som har med transport, tull och annan pappershantering att göra.

– iCore har en tidigare historik här, och redan flertalet kunder och partners. Tanken var att jag skulle börja för drygt ett år sedan, men pandemin kom emellan. Nu satsar vi ordentligt och har en aggressiv plan framåt.

Timingen är bra, många företag har ruskats om de senaste två åren i samband med pandemin. Marknaden är väldigt lik den i Sverige, med en starkt utvecklad e-handel, många handelssamarbeten och liknande IT-systemflora. Jag ser fram emot att hitta sweet spot för iCores produkt, framför allt molnplattformen, säger Patrik Kärrberg, ny säljare i London.

Hur kom du i kontakt med iCore?

– Jag träffade iCore i London för ett par år sedan och tyckte direkt det var ett väldigt spännande företag med personer som var både utåtriktade och proffsiga. Jag började min tjänst här i slutet av september och det känns redan väldigt bra. Stämningen är god, blandat med ett resultatfokus, och arbetet är strukturerat. Att det är tre ägare som fortfarande är kvar och driver företaget märks verkligen, allt som görs genomsyras av en långsiktighet.

Vad har du för bakgrund?

– Jag har arbetat med både teknik och försäljning, och bor sedan 2006 i London. Dessutom har jag genom åren lyckats ta en doktorand i informationssystem.

Vad hoppas du tillföra bolaget?

– Att bli en brygga mellan den brittiska och svenska affärskulturen och de olika IT-traditionerna som finns. Min erfarenhet inom både mjukvaruplattformar och tillverkningsindustri blir min isbrytare, jag gillar att lära känna nya människor och har ett intresse för den brittiska kulturen och historien, det hjälper mig bättre förstå vad kunderna söker efter.

– E-handelstrenden är stark över hela världen, mycket så även i Storbritannien, och jag ser fram emot att etablera iCore som ett naturligt val för många företag och bygga ett förtroende på marknaden.