23_51_Peter Nilsson7525_srgb.jpg
Nyheter

"Jag vill göra skillnad för kunderna"

Peter Nilsson anslöt till iCore med en vision om att göra verklig skillnad. Med sin gedigna erfarenhet från IT-branschen och ett skarpt öga för kundbehov, är Peter taggad på att ta iCores produkter in i framtiden.

Hej Peter, hur har din första tid på iCore varit? 

– Jag har varit här sedan september och trivs jättebra. Jag har en bakgrund inom IT-branschen, både från större bolag och mindre konsultföretag. De senaste åren har jag fokuserat på e-handelsprojekt, med roller som projektledare och kundansvarig. Nu har jag övergått till produktsidan, vilket innebär att lämna konsultarbetet för produktutveckling. Det är en spännande förändring som ger mig möjlighet att skapa långsiktiga lösningar och som gör skillnad för iCores kunder. 

Varför valde du iCore? 

– Jag har haft ögonen på iCore under en tid eftersom de är ledande inom integrationer inom e-handel. Det är väldigt aktuellt med systemintegration, det tar otroligt mycket energi och tid för företag som inte har en effektiv integrationsplattform. Jag blev kontaktad tack vare en före detta kollega, som numera är produktägare för iCores AIM och som jag tidigare arbetade med på Hewlett-Packard. Det kändes som en naturlig övergång att gå över till iCore och det är kul att får arbeta tillsammans igen.  

Hur ser en arbetsdag ut för dig? 

– På iCore arbetar vi agilt. Det innebär bland annat att utvecklingsteamen har dagliga möten för att hålla koll på projektens framsteg. Jag är produktägare för två av våra produkter, iCore Integration Suite och iCore Cloud Services. Det är mitt ansvar att se till att allt ligger i fas och att utvecklingsteamen har vad de behöver för att leverera till kund. Jag håller kontakten med våra kunder, konsulter och andra intressenter, för att forma framtida produktutveckling samt för att prioritera vad vi ska fokusera på i vår roadmap. Det är en varierad och utmanande roll som jag trivs väldigt bra med. 

Vi är ett team av tre produktägare som gemensamt ansvarar för alla våra produkter. Vi har ett tätt samarbete för att samordna och identifiera beröringspunkter mellan våra produkter. Till exempel, om iCore planerar att bygga en ny funktion i AIM-produkten måste vi som produktägare säkerställa att det finns stöd för detta i de andra produkterna. 

Vad gör att du trivs på jobbet? 

– För mig är det viktigt med en familjär känsla på arbetsplatsen, där jag känner närhet till besluten och har möjlighet att påverka. Jag uppskattar också en positiv företagskultur där alla strävar efter att utvecklas och leverera värde för kunderna. iCore är en flexibel arbetsgivare och det finns möjlighet att arbeta hemifrån när det behövs. Jag gillar när det är en positivism i företaget och där människor vill jobba framåt och utvecklas. Både det som levereras produktmässigt och som ger affärsvärde för kunderna. 

Hur ser du på iCores framtida utveckling? 

– iCore går mot ett starkare produktfokus och satsar mer resurser på att utveckla nya produkter som våra kunder efterfrågar. Det är en spännande tid att vara här och jag ser fram emot att vara en del av den fortsatta tillväxten och framgången för företaget.