23_50_Peter_B_432.jpg
Nyheter

"Rätt använt kan integration skapa mycket roligt"

Peter Bengtsson är integrationskonsulten som i 20 års tid "tänkt på tvären och utanför boxen". För rätt använt kan integrationer ge kunderna mer effekt, och då kan mycket roligt hända, det är Peter Bengtssons filosofi.

Hej Peter, välkommen till iCore. Vad gör du här?

 – Jag ser till att kundernas integrationer passar bättre in i miljökartan, för att på så sätt få ut mer effekt. Här på iCore hanterar vi många olika typer av utmaningar och erbjuder olika lösningar som ska tillämpas innovativt.

Vad har du för bakgrund?

– Precis som många andra i min roll är jag inte en klassisk utvecklare. Jag är systemvetare i grunden, och intresserar mig för helheten och att systemen hänger ihop, att koppla ihop arkitektur med behov. I snart 30 år har jag arbetat som konsult, bland annat som utvecklare, lösningsarkitekt och enterprisearkitekt inom transport, logistik och kollektivtrafik samt B2B/B2C lösningar.

Hur kommer det sig att det blev just iCore?

– Jag ville återgå till att arbeta med integration, och inte för att bara koppla ihop system utan också för att integrera arkitekturen. På iCore bygger vi mönster och lär oss av varje nytt projekt. Lärdomarna tar vi sedan med oss till nästa projekt. Vi arbetar med komplexa flöden och verksamheter, det blir allt viktigare för företag att arbeta datadrivet och reagera på insamlade data i realtid.

– iCore erbjuder en produkt jag verkligen står för, något som är viktigt för mig. Vi har tekniken, själva plattformen klar, och kan fokusera på vad som ska lösas åt kunden och skapa mervärde.

Vad är det bästa med jobbet?

– Varje dag bjuder på en otrolig mängd utmaningar och lösningar, där varje lösning går att tillämpa på ett nytt, innovativt sätt. Det gör att kunderna blir positivt överraskade. Något som är extra roligt är att tydligt se effekten av sitt arbete, projekten är inte fem år utan snarare fem månader. Rätt använt kan integration skapa mycket roligt.